Ha az én korosztályomhoz tartozol, nosztalgikus időutazásra hívlak vissza fiatalságunk őrült kalandjai közé. Mesélek sok ismerős és ismeretlen élményről, amelyeket egy rég letűnt korban a szabadság első szeleinek szárnyán élhettünk meg. Az első külföldi út vagy a tenger megpillantása nekünk még dédelgetett álom volt és nem nagyon lehet szavakba önteni azt az érzést, amikor mindez valósággá vált. Régi időket idéző történet mesélésre invitállak, segítek felidézni az egykori külföldi utazások ízét. Ígérek neked jó hangulatot és kellemes szórakozást.

Ha fiatal vagy, szeretettel meghívlak egy kis retro csavargásra azokba az időkbe, amikor hosszú Csipkerózsika-álomból ébredve mi is elindulhattunk végre megcsodálni a Nagyvilágot. Ami neked ma már teljesen természetes, azt mi kalitkából szabaduló madárként éltük meg. Most képzeletben te is kisurransz velem az egykori vasfüggöny mögül és körülnézünk együtt az ismeretlenben. Olyan országokba is elviszlek, amelyek már rég nem léteznek, de én bizton állítom, hogy valaha léteztek és meglehetősen fura dolgokat éltem meg ott. Jókat csodálkozhatsz régi mozifilmbe illő eseményeken, mai szemmel nézve egészen felfoghatatlan történéseken. Ígérek neked fotókkal illusztrált, lendületes mesélést, fiatalos élményeket és izgalmas bepillantást kb. 25 ország felfedezésébe egy hátizsákos fiatal szemüvegén keresztül.

Történeteim a szalagos magnó és a kötelező orosz tanulás korából indulnak, majd eljutnak egészen a „nyugati országokban” töltött ösztöníjas évekig. A „jutalomba kapott utak” kivételével mindegyik utazásra magam kerestem meg a pénzt, és az ösztöndíjakat is munkával szereztem. Ha kellett, fondorlatos módon jutottam repülőjegyhez, aludtam strandon, erdőben, egy camping raktárában, és egy csomó olyan helyen, ahol ma már elképzelhetetlen, vagy éppen tilos. Tarts velem, és elmesélem az összes megmosolyogtató, megdöbbentő és elgondolkodtató élményemet! Kalandra fel!

További ízelítőt találsz a Miről szól az oldal? menüpont alatt és a Galériában.

Varga Mónika